21 desember 2009

Trøndelag

Om bildene | Dette er bilder tatt i Norge på 1890-tallet. De fargerike bildene ser ut som fotografier, men er faktisk blekkbaserte fotolitografier. Prosessen kalles Photochrom, og ble svært populært rundt århundreskiftet. Denne unike samlingen med over 6000 photochrom (160 bilder fra Norge) ble publisert av Library of Congress i Washington tidlig i 2009. Du kan laste ned alle bildene i fullformat (25Mb store Tiff-bilder) fra museet's arkiv her.

For og gjøre det enklere har jeg langt ut alle bildene i litt mindre størrelse her. Er bildene for store kan du se alle bildene i enda mindre størrelse her (link til flickr).

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Bilder fra Trondheimsområdet

Trondheim, med sine 47 000 innbyggere.

Fossestuen Hotel. Fossestuen var en kjent kafe og hotel for folk i Trondheim og Strinda. Det var så populært at det ble utvidet med flere hus på 1900-tallet, men hele bebyggelsen brant ned i 1937.

Øvre Leirfossen i Nidelva

Nedre Leirfossen i Nidelva

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar