21 desember 2009

Svalbard

Om bildene | Dette er bilder tatt i Norge på 1890-tallet. De fargerike bildene ser ut som fotografier, men er faktisk blekkbaserte fotolitografier. Prosessen kalles Photochrom, og ble svært populært rundt århundreskiftet. Denne unike samlingen med over 6000 photochrom (160 bilder fra Norge) ble publisert av Library of Congress i Washington tidlig i 2009. Du kan laste ned alle bildene i fullformat (25Mb store Tiff-bilder) fra museet's arkiv her.

For og gjøre det enklere har jeg langt ut alle bildene i litt mindre størrelse her. Er bildene for store kan du se alle bildene i enda mindre størrelse her (link til flickr).

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Svalbard

Is ved Spitsbergen

Advent Bay

Et turisthotel bygd i 1896 ved Adventsbukta.Andrees Stasjon på Danskøya. Det var herfra den Svenske vitenskapsmannen Salomon August Andree prøvde å nå Nordpolen i ballong i 1897, men mislyktes og omkom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar